Zeytinyağlı Lahana Dolması


Yine çok sevilen, annesi hep yapsın da Yiğit yesin istenen zeytinyağlı lahana dolması. Hemen tarife geçeyim, lafı uzatmayayım.

6 iri lahana yaprağı
1 su bardağı pirinç (ayıklanmış, yıkanmış)
2 kuru soğan (yemeklik doğranmış)
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
Dolmalık fıstık, kuş üzümü
kuru nane, pul biber, karabiber
Yarım limon suyu
Zeytinyağ
1 çay bardağı su
5-6 diş sarımsak

  • Lahana yaprakları haşlanır, suyu süzülür.
  • İç malzeme için kuru soğan zeytinyağında kavrulur. Dolmalık fıstık ve kuş üzümü eklenir.
  • Biber salçası eklenip kavrulur.
  • Pirinç ilave edilip kavrulmaya devam edilir.
  • Maydanoz, kuru nane, pul biber, karabiber ilave edilir, limon suyu sıkılır.
  • 1 çay bardağı su eklenip kısık ateşte pişirilir. Demlendirilir.
  • Haşlanmış lahana yapraklarının kalın yerleri kesilir. Sarılacak büyüklükte parçalara ayrılır.
  • Yapraklara iç malzeme konup sarılır. Tencereye yerleştirilen dolmalar pişirilirken kokusunu alması için üzerlerine 5-6 diş sarımsak yerleştirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder