Zeytinyağlı İç Bakla


Bu hafta sonu anne ve babamla beraber Ödemiş, Bozdağ, Gölcük, Birgi ve Tire gezisi yaptık. Annemin İzmir'de olmasını fırsat bilerek bol bol sebze yiyoruz. Bu yüzden arka arkaya bu tarifler geliyor. Hem de enginarın, baklanın, bezelyenin mevsimi geçmeden bol bol yapalım.

Bugün de eşim ile beraber Alsancak pazarına gittik. Taze yaprak, bakla, deniz börülcesi aldık.

Bugün zeytinyağlı iç bakla yaptım, hafta içi yine taze bakladan fava yapmıştık, bir sonraki tarif olarak da onu eklemek istiyorum.




Yarım kg taze iç bakla
4 adet taze soğan
Yarım demet dereotu
3 domates
Zeytinyağ
Tuz
1 su bardağı su
  • Taze baklanın kabuklarını soyup, ayıklayın.
  • Taze soğanı ince ince kıyın. Zeytinyağında doğranmış soğanı çevirin.
  • Kabuğu soyulup doğranmış domatesi ilave edip, biraz karıştırın.
  • Kıyılmış dereotu ve ayıklanmış yıkanmış iç baklayı ilave edin. 1 su bardağı su ve tuzu ilave edip kısık ateşte pişirin.
  • Taze bakla çok çabuk pişiyor, mutlaka pişerken kontrol etmek gerekiyor.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder