Zeytinyağlı Barbunya


Yaz  kış demeden bol bol pişirdiğim zeytinyağlı yemeklerden birisi daha. Acil durumlarda, son dakika misafirleri için hazırlanmış sofralarda yerini alır, hemen derin dondurucudan çıkarılıp pişirilir.

Yarım kilo ayıklanmış, yıkanmış barbunya içi
1 havuç
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 kesme şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı domates salçası veya 2 domates
1 çay bardağı zeytinyağı
üzerine kıyılmış maydanoz ve limon dilimleri

  • Barbunya taze ise önce bir taşım kaynatılarak suyu dökülür. Böylece barbunyanın renginin kararması engellenir. Zeytinyağında yemeklik doğranmış soğan, dilimlenmiş sarımsak kavrulur, dilimlenmiş havuç ilave edilir. Salça veya küp küp doğranmış domates eklenir, kavrulur. Barbunyalar, tuz ve kesme şeker ilave edilir, az suyla pişirilir.
  • Barbunyalar pişince tenceresinde soğutulup servis tabağına alınır, ince kıyılmış maydanoz ve limon dilimleri ile servis yapılır.

* Yaz aylarında derin dondurucuya domatesli barbunya hazırlayıp koyduğum için haşlama ve domates / salça ekleme aşamalarını atlıyorum.

* Hemen hemen her yemeği düdüklü tencerede pişirdiğim için sebzeler suyu saldıktan sonra çok az su ilave ederek pişiriyorum. Düdüklü tencere kullanmayı tercih etmeyenlerin su eklemeleri gerekir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder