Yeşil Erik Reçeli


Haftasonu denemelerimden birisi ilk kez yaptığım yeşil erik reçeli oldu. Hemen hemen her meyvenin, bazı sebzelerin de reçeli yapıldığı için ben de her zaman değişik reçeller yaparım. Kitaplarımı karıştırırken gördüğüm bu tarifi denemek istedim, kullandığım erikler çok ekşi olmayan, sert ve sulu, orta büyüklükteydi.

Tarifimin kaynağı Sema Temizkan'ın "Reçel Deyip Geçme" kitabı. Reçellerde ekşimsi tadı seviyorsanız yeşil erik reçelini de seveceğinize eminim.

* Reçel yaparken kullanacağınız suyun içme suyu olmasına, karıştırmak için tahta kaşık kullanmaya, reçelleri saklarken ağzı sıkı kapanan, hava almayan cam kavanozlar kullanmaya dikkat edin.

1 kilo yeşil erik
2 kilo toz şeker
2 su bardağı içme suyu
2 yemek kaşığı limon suyu
  • Şekeri ve suyu derin bir tencereye koyup bir taşım kaynatın. Yıkanmış erikleri ilave edin. Hafif ateşte erikler yumuşayana kadar pişirin. En son limon suyunu ekleyip 1-2 dakika daha kaynatın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder