Turunç Reçeli


O kadar çok yazdım ki portakal ve diğer narenciyelere düşkünlüğümüzü, tekrar etmiş oluyorum ama portakal, limon, greyfurt, mandalina, turunç, bergamot hepsini seviyoruz. Bu meyveleri bolca tüketiyoruz ayrıca hangi tatlının içine girerse bizim favorimiz oluyor. Reçellerini de çok seviyoruz. 

7-8 turunç
1,5 kilo şeker
2 su bardağı su
Yarım limon suyu



Turunçlar iyice yıkandıktan sonra bütün olarak kabukları rende ile kazınır. Kabukları rendenin ince tarafı ile tıraşlayabilirsiniz. Ben çok işime yarayan Tupperware'in portakal, limon kabuğu rendesini kullanıyorum.

Kabuklar dilimler halinde çıkarılır. Bir meyveden 8 adet kabuk çıkıyor.



Kalın bir iğne yardımıyla kıvrılan kabuklar ipe geçirilir. Bu işlem kabukların rulo halinde pişmesi için gerekli yoksa açılıyorlar.

Acısının çıkması için 3 kez su değiştirilerek haşlanır. Bu basamağı atlamamak gerekiyor, acısının çıkması için her seferinde yeniden su kaynatıp haşlanmalı.

Haşlanan turunç kabuklarının üzerine şeker dökülüp 1 gece bekletilerek sulanması sağlanır. Ertesi gün 2 su bardağı su ve limon suyu ilave edilerek pişirilir. Reçel pişince ipler kabuklardan çıkarılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder