Taze Börülce Salatası


Yaz aylarının vazgeçilmezi, börülce. Zeytinyağlısı, salatası çok lezzetli ama benim için ille de salatası, yanında da mis gibi kıpkırmızı domates ile.

Börülceyi mutlaka kış için derin dondurucuda saklıyorum, canım istedikçe hemen hazırlıyorum.

Yarım kg taze börülce
3-4 kaşık zeytinyağ
1 limonun suyu
2 diş sarımsak
Tuz
Haşlamak için 5-6 bardak su
  • Börülcelerin uçlarını kırıp ayıklayın, isterseniz ikiye de kırabilirsiniz. Bol suyla yıkayıp suyun süzülmesini sağlayın.
  • Bir tencereye tuz ekleyerek kaynatılan suya börülceleri atın ve börülceler yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika haşlayın. (Düdüklüde az suyla da pişirebilirsiniz.) Börülceler yumuşamışsa kevgire alın, yeşil rengini kaybetmemesi için üzerinden soğuk su gezdirin. 
  • Sos için çırpma kabına ya da bir kavanoza zeytinyağı, limon suyu, az tuz ve dövülmüş sarımsağı alıp çalkalayın.
  • Servis tabağına alınan börülcelerin üzerine sosu alıp biraz dinlendirin.



Makarnalı Börülce Salatası

Makarnalı Börülce Salatasını FikriMühim'in Selva Kampanyası'nda denedim. Klasik makarna salatalarının dışında farklı salataların içine makarna eklemek fikri hoşuma gitti. Derin dondurucudan çıkardığım börülceleri yukarıdaki tarife göre hazırladım. Ayrıca 1 su bardağı Selva kısa kalem makarna haşlayıp soğuttum, börülce ile karıştırıp üzerine sosunu gezdirdim. Bu salatayı ev halkı beğendi, demektir ki salataların içinde makarna kullanmaya devam edebilirim.



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder