Tarçınlı Armut Kompostosu


Çok çok uzun zaman önce aldığım yemek dergilerinden bir tarif geliyor. Sanırım yeni evlendiğim zamanlardı. O sıralarda her ay mutlaka yemek dergisi, özellikle Sofra Dergisini alırdım. Mutfaktaki bir çok denemeleri, pasta, börek tariflerini o dergilerin sayesinde yaptım, özellikle cezbedici fotoğrafları yüzünden.

Dergilerden denediğim, beğendiğim, hala da vazgeçemediğim bir çok tarifim var. Zaman zaman bunları paylaşıyorum. Tarçınlı armut kompostosu ise çok sık yapmasam da sevilen tariflerden birisi. Ben komposto ve hoşafları rafine şeker içerdiği için çok tercih etmem ama ara sıra, ramazan ayında, bayramlarda, kalabalık sofralarda tercih ederim.

1 kg armut
3 kahve fincanı toz şeker
2 çorba kaşığı limon suyu
4 su bardağı su
2-3 kabuk tarçın
  • Armutların kabuklarını soyup uzunlamasına dilimleyin, çekirdeklerini çıkarın.
  • Su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Armutları ilave edip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
  • Limon suyu ve tarçını ekleyip bir taşım daha kaynatın. Soğutup servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder