Tabbule



Tabbuleyi en son Yiğit'in doğumgününde yapmıştım. Kısır ve tabbuleyi daha çok kalabalık davetler için hazırlıyorum yoksa bizimkiler pek tercih etmiyorlar. Tabbule'yi marul ile servis yapabilirsiniz.

1 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı ince kıyılmış maydanoz
6-7 adet kıyılmış taze soğanın beyaz kısımları
1 su bardağı haşlanmış, kabukları soyulmuş nohut
3-4 yemek kaşığı ince kıyılmış taze nane
1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı
1/2 limonun suyu
1-2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
  • Bulguru derin bir kaba alıp üzerini geçmeyecek kadar soğuk su ekleyip 15 dakika kadar bekletin.
  • Şişen bulguru kağıt havlu üzerine alıp suyunu alın. Bu kısım önemli, hemen her tarifte mutlaka belirtiliyor.
  • Bulgur, taze soğan, nohut, nane, maydanoz, zeytinyağı, tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyip iyice karıştırın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder