Sirkeli Patlıcan


Patlıcan Aşkı
Daha bu sabah serviste Deniz ile patlıcanı közlenmiş patlıcan salatası tercih ettiğimi konuştuk ama sirkeli patlıcanı nasıl olduysa unutmuşum. Deniz'in tercihi imambayıldı, ben çok aramam, yapmayı tercih etmem. Benim tercihlerim Şakşuka ya da Közlenmiş Patlıcan salatasıdır.

Sirkeli patlıcanı çok sık yapmıyorum, geçen yaz internette gezinirken forumlardan birisinde görüp denemiştim. Sirkeli patlıcan yaparsam da sadece kendim yiyorum, evin erkekleri sadece tadına bakıyor.

* Sebze yemeklerinin çoğunda olduğu gibi bu yemeği de döküm tencerede kendi suyu ile pişirdim.
* Sirke tadını çok keskin istemediğim için 3 yemek kaşığı elma sirkesi koydum daha fazla da koyabilirsiniz.

4-5 patlıcan
3 domates (rendelenmiş)
8 diş sarımsak (iri doğranmış)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sirke
  • Patlıcanları uzunlamasına dilimleyip derin bir kabın içine hazırlanmış tuzlu suda 10 dakika bekletin. Patlıcanları 10 dakika sonunda duru suda yıkayıp hafifçe sıkın.
  • Tencereye patlıcanları dizin üzerine rendelemiş domates, doğranmış sarımsak, zeytinyağı, tuz ve şekeri ilave edip patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin.
  • Patlıcanlar pişince üzerine sirkeyi gezdirip 1-2 dakika daha kaynatın. Ilık ya da soğuk servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder