Şeftali Kompostosu


Yaz bitmeden şeftali tatlılarını eklemem gerekiyor, yaptığım şeftalili tariflerin hiçbirini eklemediğimi farkettim.

Şeftali içerdiği bol miktarda C vitamini, potasyum, A vitamini ve folik asit ile çok yararlı bir meyve, özellikle sabahları aç karnına yenilmesi öneriliyor. Oğlum şeftaliyi çok seviyor, ben de yaz boyunca hemen her gün yedirmeye çalıştım. Okul açıldığından bu yana da kahvaltısında cevizle beraber mutlaka bulunduruyorum. (Bir çok annenin sorunu, kahvaltı konusu ve alternatifleri kahvaltılıklar 'da) Ayrıca Çin'de uzun yaşam ve ölümsüzlüğü anlatmak için şeftali motifleri kullanıyormuş.

Ramazan gelince de bir kaç kere kompostosunu yaptım. Ben şeftalileri iri doğramayı tercih ettim, isterseniz daha küçük doğrayabilirsiniz.

5 adet şeftali
1,5-2 su bardağı toz şeker
1,5 L su
4-5 karanfil
Ayrıca yarım litre su, 1,5 tatlı kaşığı tuz, yarım çay bardağı sirke
  • Şeftalileri soyun, çekirdeklerini çıkartıp çekirdek yataklarını temizleyin, doğrayın.
  • Şeftalilerin pişirken dağılmamaları için yarım litre suyun içine tuzu atın, sirke koyun. Doğranmış şeftalileri sirkeli suyun içine alın.
  • 1,5lt suyu ve şekeri ocağa koyun. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha kaynatın.
  • Şeftalileri kevgirle sirkeli sudan alıp kaynamakta olan şerbete koyun. Karanfilleri ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp altını kapatın. Soğuk servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder