Şakşuka


Yaz aylarında bol bol kızartma yapıyorum. Özellikle patlıcan kızartması, bazen sade bazen de domates sosuyla sunuyorum. 

Bazen de karışık kızartma yapıyorum, eğer üşenmezsem de şakşuka. Benim ölçülerim 2-3 kişilik, isterseniz miktarları arttırabilirsiniz.

2-3 adet patlıcan
2-3 adet orta boy patates
10-15 adet sivri biber
3-4 domates
4-5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı sirke
1 adet kesme şeker
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz
  • Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda 10 dakika bekletin. Çıkan koyu renkli suyu döküp patlıcanları yıkayın, küp küp doğrayın.
  • Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Tuzlu suda 10 dakika bekletip süzün.
  • Sivri biberleri küçük küçük doğrayın.
  • Sıvıyağda önce patatesleri, daha sonra patlıcanları, en son biberleri kızartın. Yağını iyice süzdükten sonra hepsini karıştırın.
  • Bir tencereye domatesleri rendeleyin. Şeker, tuz, sirke, ezilmiş sarımsak, zeytinyağı ilave edip pişirin.
  • Domates sosunu kızarmış sebzelerin üzerine gezdirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder