Portakallı Pelte


Kış geliyor, oğlumun portakal aşkı başlıyor. Bayram tatilinde azıcık hasta olunca annesi bol bol taze meyve suları içirdi, arada da değişiklik olsun diye portakallı pelte yaptı.

4 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı su
16 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
Ayrıca dilimlenmiş portakal
Üzerine hindistan cevizi rendesi

  • Portakal suyu, su, şeker, nişasta bir tencereye alınır. Ocakta devamlı karıştırılarak katılaşana kadar pişirilir.
  • Muffin kalıplarının dibine portakal dilimi yerleştirilip üzerine pelte konur. Kalıplar pelte soğuduktan sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir.
  • Servis yaparken tabağa ters çevrilip çıkarılır, üzerine hindistan cevizi serpilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder