Limonata / 1


Sıcaklar geldi, hatta dayanılmaz oldu. Sabah saat sekiz olmamıştı ama sıcaklık 32 derece olmuştu bile. Günler nasıl geçecek bilmiyorum. Neyse ki oğlum Ankara'da serin sabah ve akşamlar yaşıyor.

Hava sıcak olunca bol sıvı tüketmeye çalışıyoruz, genellikle su içmeye çalışıyoruz. Nadiren meyve suları, çay bazen limonata ya da meyve suları yapmaya çalıştım.

Limonatanın bir çok tarifini denedim ama sonuçta annemden öğrendiğim yöntemle yapılan limonatayı tercih ediyorum.

5-6 adet limon
1 su bardağı toz şeker
Soğuk su, buz
  • Yıkanmış limonların 2-3 tanesinin kabuğunu rendeleyin, derin bir kaba alın.
  • Limonların tümünü küçük parçalar halinde doğrayıp aynı kaba alın. Üzerine şekeri döküp ağzı kapalı olarak 1 gece buzdolabında bekletin.
  • Ertesi gün şeker eriyip sulanmış olacak. Limonların suyu çıkana kadar ovup bir süzgüden ya da tülbentten geçirin. Bu işlemi gerektikçe su ilave ederek limonların suyu tamamen çıkana kadar bir kaç kez yapın.
  • Elde ettiğiniz limonata yoğun ve şekerli olacak. İstediğiniz kadar soğuk su ve buz ile sulandırın. Konsantre limonatanınızı buzdolabında bir kaç gün bekletebilir, gerektikçe su ya da maden suyu ile sulandırabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder