Kış Türlüsü


Kök Sebze Türlüsü

Kış aylarının olmazsa olmaz sebzesi kerevizi değişik şekillerde pişirmek için uğraşıyorum, hiç olmazsa aynı yemeği sık sık ev halkının karşısına çıkarmamak için. Bu tarif ise eşimin ve benim favorim. İçinde sadece kök sebzeler var.

2 orta boy patates
2 orta boy kereviz
2 orta boy havuç
500 g yer elması
10-15 baş arpacık soğan
3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağ
2 çay bardağı su
1 yemek kaşığı (silme) un
1/2 limon suyu
1 çay kaşığı tuz
Ayrıca kereviz ve yer elmasını bekletmek için limonlu su

  • Arpacık soğanların kabuklarını soyun. Sarımsakları soyup ikiye bölün. Sebzeleri soyup çok küçültmeden küp küp doğrayın. Yer elması ve kerevizi kararmaması için limonlu suda bekletin.
  • Düdüklü tencerenin içine zeytinyağ, arpacık soğan ve sarımsağı alıp hafif kavurun. Yıkayıp suyunu süzdüğünüz sebzeleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Yemeğe su, un, limon suyu ve tuzu ilave edip karıştırın, düdüklünün kapağını kapatın. Buhar çıkışı olduktan sonra 10 dakika daha pişirin.
  • Yemeği tencerede soğutup servis tabağına alın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder