Kepekli Ekmek


Ekmeğimizin %90'nı evde yapıyorum, nadiren yakınımızdaki fırından alışveriş yapıyorum. Bu ekmeği sıklıkla kepekli ve ruşeymli yapmayı tercih ediyorum ama ara sıra değişik ilavelerde olabiliyor.

1,5 bardak su
2 küçük kaşık tuz
1 büyük kaşık şeker 
2 büyük kaşık zeytinyağı
3,5 bardak un
1/2 bardak kepek
1,5 küçük kaşık instant maya
1 büyük kaşık keten tohumu
2 büyük kaşık ruşeym

* Ölçüler Sinbo 4705 ekmek makinesinin bardak ve kaşık ölçüleridir. (1 bardak = 1 cup = 230 ml, 1 tatlı kaşığı = 1 teaspoon = 5 ml, 1 yemek kaşığı = 1 tablespoon = 15 ml)
  • Makinanın ekmek pişirme haznesine makinanın kendi bardak ve kaşık ölçülerini kullanarak su, şeker, tuz ve yağı koyun.
  • Sıvı karışımın üzerine unu bir kaşıkla serperek sıvıları örtecek şekilde ilave edin. Kepeği, ruşeymi ve keten tohumunu unun üzerine serpin. Malzemelerin orta kısmına küçük bir çukur açıp içine mayayı koyun. Makinayı kepekli ekmek programı, 900g, orta kabuk rengini seçerek çalıştırın. 
  • Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, bir fırın eldiveni kullanarak hazneyi makineden çıkarın. Ekmeği hazneden çıkarıp bir ızgara üzerine alın. Ekmeğinizi soğuttuktan sonra dilimleyin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder