Kayısı Reçeli


Bu sene kayısı reçeli ve marmelatı için yengemin babannemin bahçesinden getirdiği kayısıları kullandık. Kayısılar o kadar çoktu ki hem annemlere hem de bize kavanoz kavanoz reçel yaptık ve dağıttık. 

1 kg kayısı
1 kg toz şeker
Yarım limon suyu

  • Kayısıları yıkayıp ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın.
  • Geniş bir tencerenin içine kayısıları alın ve üzerine toz şekeri koyup bir gece bekletin.
  • Ertesi gün sulanan kayısıları ve toz şekeri kayısılar yumuşayana kadar kaynatın. Yumuşayan kayısıları kevgirle tencereden alın, şerbet yoğunlaşana kadar kaynatmaya devam edin.
  • Reçelin şerbeti yoğunlaşınca kayısı tanelerini tekrar içine ekleyip bir taşım daha kaynatın, limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder