Karamelize Soğanlı Ekmek


2,5 cup un
3/4 tatlı kaşığı instant maya
3/4 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
3/4 cup ılık su
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı sirke
1 adet kuru soğan

* Ölçüler Sinbo ekmek makinesinin bardak ve kaşık ölçüleridir. (1 bardak = 1 cup = 230 ml, 1 tatlı kaşığı = 1 teaspoon = 5 ml, 1 yemek kaşığı = 1 tablespoon = 15 ml)

  • Soğanları ince doğrayıp zeytinyağında hafifçe kahverengileşinceye kadar kavurun. Yağı kaşıkla bastırarak süzdürüp soğanları ayırın.
  • Makinanın ekmek pişirme haznesine makinanın kendi kap ve kaşık ölçülerini kullanarak ilk olarak su, sirke ve şekeri koyun. Tuzu ve soğanlardan süzdürdüğünüz yağı ilave edin. Unu suyu örtecek şekilde ilave edin. Unun ortasında küçük bir çukur açıp içine mayayı serpiştirin.
  • Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın.
  • Beyaz ekmek, 700 gram, orta renk kabuk seviyesini seçerek makineyi çalıştırın.
  • Yoğurma aşamasında ek malzeme sinyalinden sonra soğanları ekleyin.
  • Pişme sinyalinden 5 dakika sonra hazneyi makineden çıkarın. Ekmeği bir ızgara üzerine alın. İyice soğuduktan sonra kesin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder