İncir Reçeli


 İncir reçeli yapmanın en güzel yanı bana göre pişirirken evi saran kokusudur. Bir de o kadar hafiftir ki kaç tane yediğinizi anlayamazsınız bile...

Bahar aylarında annem mutlaka incir reçeli yapar, babam da çok sever. Zamanı geçmeden eklemem gereken tariflerden birisiydi. Ben de artık evimde incir reçeli yapıyorum ama bu sene annemin tarifinden biraz farklı yaptım.

Bu aralar reçellik incirler pazarlarda var, ben soyulmuş olarak aldım. Kendiniz soymak isterseniz mutlaka eldiven giyin, incirin sütü ellere zarar veriyor. Annem incirleri hep kendisi soyar ama ben hazır soyulmuş bulmuşken hemen aldım.

70 adet reçellik incir (2 paket olarak aldım)
1 kg toz şeker
70 adet kuru karanfil
Yarım limon suyu
3 çay bardağı su
  • İncirleri soyun, bol suda 2 kere haşlayın ve süzün.
  • İncirleri patlatmadan sıkın, suyunu çıkarın.
  • Her bir incirin tepesine kuru karanfil koyun. Şeker ve suyu kaynatın, şerbet haline gelince incirleri içine atın.
  • Reçel kıvamına gelince limon suyunu ekleyip karıştırın. Ocağı kapatın, reçel ılınınca kavanozlara alın.

70 adet incirden 2 orta boy kavanoz reçel elde ettim. Her bir incire bir karanfil koyduğum için yoğun bir karanfil tadı oluyor. Sevmezseniz karanfil sayısını azaltabilirsiniz ya da annem gibi hiç karanfil koymayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder