Humus


Bugün eve tatsız bir nedenle erken geldim, oturmak, yorulmamak içinde bilgisayarın başına geçtim. Yani her kötü durum iyi bir şeye sebep olabilir! Benim için iyi durum nihayet ANNE KEDİ'ye yeni bir tarif ekleyebilmek oldu. Aslında kelimeler bugün biraz kopuk, cümlelerin sonu zor geliyor, affedin.

Humus bizim özel sofralarımızda yer alır, en çok seven de benim sanırım. İyi yapılmış bir humusun lezzeti kadar kıvamı da önemli. Katı olmamalı, boğazımızda kalmamalı. İçindeki tahin, üzerindeki çam fıstıkları ile bol kalorili ama vazgeçilemez.

Bizim ölçümüz oldukça bol, büyük bir servis tabağı humus çıkıyor. Daha az isterseniz ölçülerin yarısını kullanın.

Nohutun türüne göre kıvam değişebilir, robotta çırparken kıvamı tahin ve su ile ayarlayabilirsiniz.

500 g nohut (haşlanmış, kabukları soyulmuş)
2 diş sarımsak
1,5 su bardağı tahin
1/2 limonun suyu
1 çay kaşığı tuz

üzerine:

2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı çam fıstığı
  • Nohutları, tahin, sarımsak, limon suyu ve tuzu mutfak robotunda krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Humusu servis tabağına alın, ortası çukur olacak şekilde tabağa yayın.
  • Çam fıstıklarını zeytinyağında pembeleşene kadar kavurup humusun üzerine gezdirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder