Greçka (Karabuğday) Pilavı


Sağlıklı, Glutensiz, Besleyici

Bir süredir Greçka (Karabuğday) dillerde, son moda diyet listelerinde. Ben de ister istemez duyduklarımdan etkileniyorum, hemen denemek istiyorum. Önce salatası ile başladık, facebook ve instagramda fotoğrafını paylaşmıştım, tarifi de önümüzdeki günlerde eklerim. 

Marketlerde Karabuğday kolay bulunuyor, bakliyat reyonlarında 1-2 farklı marka gördüm. Ben Duru marka tercih ettim. 100 g pişmemiş karabuğday 364 kalori olarak belirtilmiş. 

Greçka (Karabuğday) Pilavı 
4 kişilik

1 su bardağı greçka (karabuğday)
2 su bardağı kaynar su 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
  • Karabuğdayı iyice yıkayıp süzün.
  • Pilav tenceresinde yağı alın, buğdayı ekleyip, 1-2 dakika kavurun. Tuz ve karabiberi ekleyin. Kaynar suyu da ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Ocağın altını kapatıp 10 dakika dinlendirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder