Fava


Favayı genellikle kuru bakla ile yaparız ama mevsiminde tazesiyle çok daha güzel oluyor. Mutlaka deneyin, eminim çok beğeneceksiniz.

750 g taze iç bakla
1 büyük kuru soğan
1 kahve fincanı zeytinyağ
2 adet kesme şeker
tuz
1 demet dereotu

Sos: Zeytinyağı ve limon suyunu birbirine karışana kadar iyice çırpın.

  • Baklaların dış kabuklarını soyup ayıklayın, yıkayın.
  • Tencereye baklaları koyun. İri doğranmış soğan, şeker, tuz ve zeytinyağını da ekleyin. Baklaların tam üzerini örtecek kadar su koyun, pişirin (fazla olmasın, kıvamı tutmaz). Ben düdüklü tencerede 10 dakika pişirdim.
  • Blenderdan pişmiş malzemeyi geçirin. Kıyılmış dereotunu ekleyip kaşıkla karıştırın. Şekilli bir kalıba dökün ya da bir servis tabağına yayın. Buzdolabında en az 1-2 saat bekletin.
  • Servis tabağına döktüyseniz servis yapmadan önce baklava dilimleri şeklinde kesin üzerine sos dökün. Kalıba döktüyseniz dikkatlice çıkarın. Dilimleyerek servis yapın, üzerine sos gezdirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder