Ezogelin Çorbası


Ezogelin Çorbası Ramazan'ın açılış çorbasıydı, gözüm doymamış aşağıdaki ölçüleri tam olarak yapmıştım ancak bizim gibi çekirdek aile için fazla geldi. Bir daha ki sefere kesin yarım ölçü yapılacak. Kalabalık sofralar için çok lezzetli ve bereketli bir çorba. Tarif ve ölçüler Sahrap Soysal'a ait.

1 su bardağı kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı pirinç
4 yemek kaşığı köftelik bulgur
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
10 su bardağı su
2 diş sarımsak
1 limonun suyu
2 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
  • Düdüklü tencereye zeytinyağını koyup üzerine yıkayıp süzülen mercimek, pirinç, bulgur, incecik doğranmış kuru soğan, kıyılmış sarımsak ve salçaları koyun.
  • Orta ısılı ateşte sürekli karıştırarak malzemeleri 5 dakika kavurun. Üzerine suyu ekleyin.
  • Nane, biber, tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Düdüklü tencereyi kapatın. Buhar çıktıktan sonra 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder