Domatesli Biber Turşusu


Domatesli biber turşusunu çok severim ama evde sadece ben yediğim için küçük bir kavanoz yapıyorum. Ölçüler orta boy bir kavanoz için. Ben ilk bir haftayı balkonda, direk güneş ışığı almayan pencere önünde beklettim. Daha sonra içeri aldım. Turşu 1 hafta sonunda yenmeye hazır oluyor. Benim tercihim tatlı sivri biber oldu, isterseniz küçük acı biberleri de tercih edebilirsiniz.

250 g yeşil sivri biber
9-10 nohut
2 iri domatesin rendesi
4 yemek kaşığı sirke
1,5 yemek kaşığı iri tuz
2 su bardağı su

  • Biberleri kavonaza bastırarak sıkıca yerleştirin. Bu işlemi yaparken kavanozun altına ve aralara nohut koyun.
  • Diğer malzemelerin hepsini derin bir kasede karıştırıp biberlerin üzerine aralarına girecek şekilde dökün.
  • Kavanozun ağzını sıkıca kapatın. 1 hafta sonunda biber turşusu yenmeye hazır olacak.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder