Demirhindi Şerbeti


Ramazan sofraları, tarifleri yok ama hiç olmazsa Ramazana uygun bir içecek tarifi eklemek istedim. Aslında Demirhindi Şerbetini aylar önce yapmıştım. Demirhindi Osmanlı mutfağının vazgeçilmez içeceklerinden birisi. Ben daha önce bu şerbeti Hoşdere Caddesinde yeri olan meşhur şekercilerden Hacı Bekir'de içerdim ama  Hacı Bekir kapanalı çok oldu. 


Demirhindiyi aktarlardan temin edebilirsiniz, ben Kipa'dan kapalı bir pakette aldım. Evin erkekleri önce bir kısmını yediler. Oldukça lifli bir meyve, dış kabuğu kalın gibi görünse de hemen kırılıyor, açıkçası ben sadece tadına bakmak için denedim. Şerbeti de paketin üzerindeki tarife göre yaptım.

* Şerbeti pekmez ile hazırlamak isterseniz, şeker ilave etmeyin, pekmezi servis yaparken ilave edin.

400 g demirhindi
2 litre su
100 g şeker ya da pekmez
1 çubuk tarçın
1/4 kibrit kutusu büyüklüğünde zencefil
1-2 karanfil
  • Demirhindi, tarçın, zencefil, karanfil ve suyu akşamdan bir tencereye koyup sabaha kadar bekletin.
  • Tencereye şekeri ilave edip yarım saat kadar kaynatın.
  • Tülbent veya ince delikli bir kevgirden posasını geçirerek süzün.
  • Soğuk servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder