Cibes Salatası


Hafta sonları Yiğit sporunu yaparken ben ve eşim Alsancak'ın altını üstüne getiriyoruz. Bizim içinde yürüyüş yapmak için fırsat oluyor. Pazar günleri de Alsancak Pazarını turluyoruz, güzel ve taze otları, sebzeleri, meyveleri alıyoruz.

Artık bir çok markette ege otlarının hepsi bulunuyor ama ben İzmir'in pazarlarını değişmem hiçbirine. Alışveriş yapmasam da dolaşmak çok keyiflidir. Her şey taze ve iştah açıcıdır. Evimin ve iş yerimin civarında da o kadar çok manav ve seyyar satıcı var ki canım ne zaman istese otlardan bulup alabiliyorum.

Bu hafta sonu çok soğuk olduğu için hiçbir yere gidemedik ama soframızda otlarımız eksik değildi. Sebzeleri buharlı makinede haşlamayı tercih ediyorum ama kaynar suda çok yumuşatmadan da haşlanabilir.


1/2 kg cibes
Zeytinyağ
Limon

Cibesler ayıklanır, yıkanır. Kaynayan tuzlu suda veya buharlı pişiricide hafif yumuşayana kadar pişirilir. Servis tabağına alınıp üzerine zeytinyağ ve limon gezdirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder