Chai / Baharatlı Çay


Soğuk Günlere İç Isıtan Baharatlı Çay

Dünden bu yana Ankara çok kar yağışlı, bugün okullar tatil ve evdeyiz mecburen. Yarın nasıl olacak bilmiyoruz. İşte böyle havalara uygun bir çay, chai. Bizim ıhlamurumuza, siyah çayımıza ne oldu demeyin, onların yeri zaten belli.

Chai'nin ana vatanı Hindistanmış ve sokaklarda sık sık rastlanıyormuş. Benim Chai ile ilk tanışmam Starbucks'da Chai Tea Latte ile başladı ama asıl sevgim Doğadan Büyülü Bohça serisinden Chai poşet çay ile oldu. Evde bu çay eksik olmuyor ama ne de olsa poşet çaylarda aromalar olabiliyor. Ben de böylece evde Chai denedim, ara sıra yapıyorum.

Çayınızı isterseniz sade isterseniz sütlü (soya sütü) içebilirsiniz. Süt kesinlikle hafifletici bir tat veriyor.
** Ben kakule çekirdeklerini ezmedim, daha belirgin tat isterseniz çekirdekleri havanda ezebilirsiniz.


Chai / Baharatlı Çay (2 kişilik)

3 adet kakule
3 adet karanfil
3 adet tane karabiber
1 kabuk tarçın
1 küp taze zencefil
1 çay kaşığı muskat rendesi
1 tatlı kaşığı siyah çay
2 su bardağı su

  • 2 su bardağı su içinde baharatları 2 dakika kaynatın. Siyah çayı ekleyip demlendirin.
  • Fincana çayı süzerek aktarın, isteğe göre soya sütü ilave edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder