Çekirdekli Ekmek


1,5 bardak su
2 küçük kaşık tuz
2 büyük kaşık şeker
2 büyük kaşık zeytinyağı
4 bardak un
1,5 küçük kaşık instant maya
1 bardak çekirdek içi

* Ölçüler Sinbo ekmek makinesinin bardak ve kaşık ölçüleridir. (1 bardak = 1 cup = 230 ml, 1 tatlı kaşığı = 1 teaspoon = 5 ml, 1 yemek kaşığı = 1 tablespoon = 15 ml)

  • Makinanın ekmek pişirme haznesine makinanın kendi bardak ve kaşık ölçülerini kullanarak su, şeker, tuz ve yağı koyun.
  • Sıvı karışımın üzerine unu bir kaşıkla serperek sıvıları örtecek şekilde ilave edin. Unun orta kısmına küçük bir çukur açıp içine mayayı koyun. Makinayı temel ekmek programı, 900g, orta kabuk rengini seçerek çalıştırın.
  • İlk sinyal sesinde 1 bardak çekirdek içini ilave edin.
  • Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, bir fırın eldiveni kullanarak hazneyi makineden çıkarın. Ekmeği hazneden çıkarıp bir ızgara üzerine alın. Ekmeğinizi soğuttuktan sonra kesin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder