Ayva Marmelatı


Evin en çok meyve tüketen, bize de yedirten ferdi bu aralar ortalarda olmayınca dolaptaki meyveler birer birer tatlı, pasta, marmelat oldular. Ayvalardan gerçekten çok lezzetli marmelat oldu, bize büyük :), annemlere ve Çiğdemlere de birer küçük kavanoz çıktı.


1 kg ayva (3 iri boy)
1 kg toz şeker
1 çay bardağı su
1/2 limon suyu
3-4 karanfil
5-6 ayva çekirdeği
  • Ayvaların kabuklarını soyup düdüklü tencerenin içine rendeleyin. Üzerine şeker, su, limon suyu, karanfil ve renk vermesi için ayva çekirdeklerini de koyun. Tencerenin kapağını kapatıp buhar çıkmasını bekleyin.
  • Buhar çıkıp basıncı yükselince 5 dakika pişirin. Marmelatı tencerenin içinde iyice soğuttuktan sonra kavanoza alın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder