Aşure Ekmeği


Tatlı ekmek sevenler için yaptığım bir ekmek, aslında Fransız Ekmeği tarifimin tatlandırılmış hali demek yanlış olmaz. Adı Aşure Ekmeği olduğu için malzemeleri de aşure benzeri olsun istedim.

** Tarifteki yağ yerine elma püresi kullandım. Bunun için 2 elmayı rendeleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirdim. (Su ve şeker YOK)

** İncir, kayısı ve kuru üzümü ılık suda 5-10 dakika beklettikten sonra incir ve kayısıyı küp küp doğradım.

Aşure Ekmeği

1 bardak soya sütü
1/2 bardak su
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı instant maya
1/4 bardak elma püresi
1 yemek kaşığı sirke
2 bardak tam buğday unu
2 bardak beyaz un
3 adet kuru incir
6 adet kuru kayısı
2 yemek kaşığı kuru üzüm

* Ölçüler Sinbo ekmek makinesinin bardak ve kaşık ölçüleridir. (1 bardak = 1 cup = 230 ml, 1 tatlı kaşığı = 1 teaspoon = 5 ml, 1 yemek kaşığı = 1 tablespoon = 15 ml)
  • Makinenin ekmek pişirme haznesine makinenin kendi bardak ve kaşık ölçülerini kullanarak su, soya sütü, şeker, tuz, sirke ve elma püresini koyun.
  • Sıvı karışımın üzerine unu serperek sıvıları örtecek şekilde ilave edin. Unun orta kısmına küçük bir çukur açıp içine mayayı koyun. Makineyi temel ekmek programı, 900g, orta kabuk rengini seçerek çalıştırın.
  • İlk malzeme ekleme sinyalinde kuru meyveleri ilave edin.
  • Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, hazneyi makineden çıkarın. Ekmeğinizi soğuttuktan sonra dilimleyin.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder